Medikal Firmaları
Loading
  • Firma Üye Girişi  alt menü ikon
  • |
  • Personel Üye Girişi  alt menü ikon
Anasayfa8. Ulusal Protez ve Ortez Kongresi Başladı  
8. Ulusal Protez ve Ortez Kongresi Başladı 8. Ulusal Protez ve Ortez Kongresi Başladı

8. Ulusal Protez ve Ortez Kongresi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı.

Çolaklı beldesinde bulunan Ankara Üniversitesi ORSEM Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen kongreye, aralarında İspanya, İngiltere, Tunus, Irak, İran, Kanada, Almanya ve Hollanda'nın da bulunduğu ülkeler ile Türkiye'den yaklaşık 400 kişi katılıyor.

Kongrenin açılışına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi'de katıldı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Serap Alsancak, yaptığı konuşmada, protez-ortez kullanıcılarının yaşam kalitelerini artırabilmek için büyük çaba içinde olduklarını bildirdi. Alsancak, 2017'de yapılacak Ortez Protez Dünya Kongresi için üç aday kentten birinin İstanbul olduğunu belirterek, "Ümit ediyoruz ki bu 3 ülkeden birincisi olarak Türkiye, 2017 yılında Dünya Kongresi'ni düzenleyecektir" diye konuştu.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, engelli çocuğu olanların bugün, "Allah'ım ne olur, benden önce oğlumun canını al' diye dua ettiğine dikkati çekti. Bulgurlu, "Böyle dua normalde yapılmaz. Hangi ebeveyn çocuğunun ölmesini ister. İşte siz değerli bilim insanları engellilere daha rahat ve daha iyi bir yaşam sunmak için çalışıyorsunuz. Sizin buluşlarınızla ebeveynler böyle dualar etmekten kurtulacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi de bakanlık olarak engelli insanlarla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sektörün en büyük ihtiyacının nitelikli personel olduğunu vurgulayan Çiftçi, YÖK ile bu konuda protokol yapıldığını ancak kısa vadede çözümün meslek liseleri kanalıyla olacağını düşündüklerini ifade etti. Son zamanlarda kamuoyunda engellilere bakan kişilerin maaşlarının kaldırılacağı yönünde yanlış bir söylem olduğuna değinen Çiftçi, bunun kasıtlı olduğunu, kendilerinin özürlülere yardımcı olan insanların maaşlarını artırmak için hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Kongre, 29 Eylül'de sona erecek.


(27-09-2012)

Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 4481     Toplam Ürün : 2323     Toplam Hastane ve Tıp Merkezi : 315     Toplam CV : 157     Toplam İlan : 1
 
MEDICAL REHBERİ

Medikal Firmaları ve Medikal Ürünler

copyright © medicalrehberi.com