Medikal Firmaları
Loading
  • Firma Üye Girişi  alt menü ikon
  • |
  • Personel Üye Girişi  alt menü ikon

Bilgilendirme


15.05.2014 tarihli 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım yönetmeliği gereğince medikal ürünlerin internet üzerinden satışı yasaklanmıştır. Medical Rehberi üzerinde medikal ürün satışı yapılmamaktadır. Medical Rehberi'nde bulunan medikal ürünler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Vitrin Ürünler
Kalp Çarpıntısı
Kalp Çarpıntısı

Çarpıntı, kişinin kalp atışlarını sert ve güçlü olarak hissetmesi durumudur. Egzersiz sonralarında, sinirlenme, korkma, uyarılma gibi durumlarda çarpıntının hissedilmesi normaldir. Ancak istirahat halinde ya da küçük hareketlerde hissediliyorsa çarpıntının araştırılması gerekir.  Bireylerin genelde çarpıntıyı sadece şikâyet olarak yansıttığı görülse de bazen riskli rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir. Normal şartlarda kalp atışlarının dakikada 60 ile 100 arasında istikrarlı olarak atması gerekir. Spor yapmaya özen gösteren kişilerde,  ritim yavaşlatıcı ilaç kullanımlarında kalp atışının dakikada 50 olması normal olarak kabul edilebilmektedir. Diğer yandan kalbin hızlanması, yavaşlaması ya da düzensiz atması durumlarında çarpıntı meydana gelebilmektedir. Bu çarpıntı göğüste, ensede ve boyunda hissedilebilir.  

Genellikle çarpıntı tehlikeli sıkıntılar yaratmamaktadır. Fakat herhangi bir kalp damar rahatsızlığı kişide bulunuyorsa kan tuz oranlarında sorun olabileceği için çarpıntının kritik sonuçlara neden olabileceği unutulmamalıdır. Özellikle bayılma, şuur kaybı, soluk darlığı gibi beraberinde de gelen durumlar varsa en yakın zamanda doktor yardımı almakta fayda vardır.

56d4d184284b9kalp_carpintisi_icerik

Çarpıntının zararsız olduğu kanısına varabilmek için kişinin, çarpıntı ile ne hissettiğini, ne kadar sürdüğünü, kullandığı ilaçları ve alışkanlıklarını göz önünde tutması gerekir. Çarpıntı esnasında nabız, ateş ve tansiyon değerlerini kaydetmelidir. Her gün tekrarlaması durumunda bu bilgileriyle doktorun da verimli bir tanı koyması sağlanır.

Çarpıntı, kansızlık, tiroit hastalığı gibi sebeplerden meydana gelebilmektedir. Tespit edilen duruma göre çarpıntı tedavisi başlatılır. Çarpıntıdan korunmak için, uyarıcı özelliği içeren besinlerden uzak durmak, az yağlı yiyecekler tüketmek, sürekli egzersiz yapmak, stresi kontrol altına almak ve düzenli uykuya sahip olmak gerekir. Bu tür etmenlere dikkat edildiği takdirde çarpıntının meydana gelme riski de azalacak ya da çarpıntı etkileri fazlasıyla görülmeyecektir.

 
Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 4481     Toplam Ürün : 2323     Toplam Hastane ve Tıp Merkezi : 315     Toplam CV : 157     Toplam İlan : 1
 
MEDICAL REHBERİ

Medikal Firmaları ve Medikal Ürünler

copyright © medicalrehberi.com