Medikal Firmaları
Loading
  • Firma Üye Girişi  alt menü ikon
  • |
  • Personel Üye Girişi  alt menü ikon

Bilgilendirme


15.05.2014 tarihli 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım yönetmeliği gereğince medikal ürünlerin internet üzerinden satışı yasaklanmıştır. Medical Rehberi üzerinde medikal ürün satışı yapılmamaktadır. Medical Rehberi'nde bulunan medikal ürünler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Vitrin Ürünler
Unutkanlığa Sebep Veren Etmenler
Unutkanlığa Sebep Veren Etmenler

Gündelik hayatın içerisinde dikkate alınmayan, tedavisi geciktirilen unutkanlık bunama hastalığı ve çöküntüye sebebiyet verebilmektedir. Çöküntü, aşırı bir hüzün durumu içerisinde olma, uyku bozukluklarının yaşanması, fizyolojik hareketsizlik, hayattan zevk alamama gibi konsantrasyon bozan faktörlerden meydana gelir. Özellikle depresyondaki kişi, yaşamın ve diğer insanların sadece olumsuz taraflarını zihninde geliştirme yatkın bir tutum sergiler. Herhangi bir olay sonrası olayı genelleştirerek başına gelenleri tamamen olumsuz çıkarımlarla destekler. Bununla beraber de iş performansı düşer, idrak etmede sıkıntılar çeker, eşyalarının yerlerini hatırlamada zorluk yaşar ve yeni edindiği bilgileri de düşük katılım performansından dolayı öğrenmede ve odaklanmada sıkıntılarla karşılaşır.

Yaşlı bir kişide ise unutkanlığa rastlanıldığında ise çevre tarafından bu durum normal karşılanabilir. Yaşlılık dönemindeki unutkanlıkta kişi, günlük hayatından bağımsızdır. İşlerini halledip olağan şekilde diğer yaşamsal faaliyetlerine devam edebilir. Ancak günümüzde boy gösteren bunama ise yaşam süresinin uzamasıyla birlikte bireyi tehdit eder durumdadır. Özellikle Alzheimer yaşlılık öncesinden yaşlılık boyunca en çok görülen bir bunama rahatsızlığıdır. Hastalığın başlangıç evresinde de teşhis mümkün olmadığından hastalığın farkına varılması zaman almaktadır.

56e41d6ad4addunutkanligin_sebepleri_icerik

Alzheimer’in orta dereceli seviyelerinde bağımlılık artmakta kişi yaşamı içerisinde hatta kişisel bakımında zorluklar çekmektedir. İleri dereceye vardığı durumlarda ise kişi daha fazla bakıma muhtaç olur ve tamamen çevresine bağımlı haldedir. Hafif olduğu evrelerde kişi işinde verimliliğini yitirmeye başlar. Yakın geçmişindeki olayları hatırlamada sıkıntılar çeker ve sorduğu soruları tekrarlayabilir. Bir takım kelimeleri hatırlayamayıp bulunduğu başka mekanlarda kaybolabilir. Uyku kalitesi azalmalar görülebilmektedir.

Unutkanlığın bir çöküntüden mi yoksa bunamadan mı kaynaklandığını anlamak için nöropsikolojik bir teste tabi tutulmak gerekir. Bu tür testlerle kişinin dikkati ölçülüp bu dikkati ne kadar sürdürdüğüne bakılır. Ayrıca soyutlama, algı gibi özelliklere de bakılarak unutkanlığın ne ile ilişkili olduğu saptanabilir.

 
Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 4481     Toplam Ürün : 2323     Toplam Hastane ve Tıp Merkezi : 315     Toplam CV : 157     Toplam İlan : 1
 
MEDICAL REHBERİ

Medikal Firmaları ve Medikal Ürünler

copyright © medicalrehberi.com