Medikal Firmaları
Loading
  • Firma Üye Girişi  alt menü ikon
  • |
  • Personel Üye Girişi  alt menü ikon

Bilgilendirme


15.05.2014 tarihli 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım yönetmeliği gereğince medikal ürünlerin internet üzerinden satışı yasaklanmıştır. Medical Rehberi üzerinde medikal ürün satışı yapılmamaktadır. Medical Rehberi'nde bulunan medikal ürünler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Vitrin Ürünler
Acil Diyetlerin Zararları
Acil Diyetlerin Zararları

Acil yani şok diyetler, yağ hücrelerinin en sevdiği diyetlerdir. Hızla, sadece aç kalarak yapılmakta olan acil diyetlerin zararları saymakla bitmez.

Acil Diyetler Hastalıkları Çağırır!

Şeker hastalığı riski

Sürekli kilo alıp veren kişileri insülin direnci problemi beklemektedir. Bu da şeker hastalığına yakalanma riskini arttırmaktadır.

Mide problemleri

Uzun süreli açlık, mide rahatsızlıklarını tetiklemektedir. Mide yanmaları ve gastrit sorunları, düzensiz beslenme sonucu oluşan hastalıklardandır.

Kansızlık

Şok diyetler kansızlığın en büyük sebeplerindendir. Cildin matlaşması, kırışması, elastikiyetini yitirmesi, sarkması, saç dökülmesi gibi sorunlara neden olmaktadır.

Kötü kolesterolün yükselmesi

Protein içerikli şok diyetlerde vücut yağ dengesi bozulmakta ve kötü kolesterol seviyesi yükselmektedir.

Su zehirlenmesi

Sadece su içerek geçirilecek dört günün ardından oluşabilecek, oldukla tehlikeli bir durumdur. Bilinç kaybına varan riskleri bulunmaktadır.

 56fa687748abeacil_diyetlerin_zararlari_icerik

Kalp hastalıkları

Şok diyetler tansiyon dengesizlikleri oluşturmaktadır. Bu dengesizlikler vücuttaki sodyum, potasyum dengesini bozar ve kalp ritmi sorunları yaşanır. Kişide çarpıntı, baş dönmesi, fenalık duygusu, göz kararması gibi sorunlar gelişir. Uzun vadede bu sorunlar kan basıncı ve kan şekeri düzensizliklerine neden olmakta, bu da kalp krizini tetiklemektedir.

Ciddi sorunlar yaratabilen acil diyetlerin zararlarının bazı durumlarda geri dönüşü olmayabilmektedir. Özellikle de havaların sıcak olduğu dönemlerde, acil diyetlerin zararlarını hesaba katmak yaşamsal bir önem arz etmektedir. Acil diyetlerin zararlarından bir diğeri de vücudun sarkmasıdır. Hızla kilo veren bir vücut, hastalıklara yakalanma riskinin dışında çirkinleşmektedir de. Özellikle de 40'lı yaşlarda yapılan acil diyetler zararlarını vücutta gözle görülür halde sergiler. Cilt yaşla birlikte esnekliğini kaybettiğinden, hızla kilo veren cilt, kendini toparlamakta güçlük çeker. Bunun sonucunda en çok zarar gören yerler kollar ve göbek bölgesidir. Günümüzde estetik operasyonların çoğu, kontrolsüz zayıflamanın sonucunda sarkan bölgelerin gerdirilmesi için yapılmaktadır. Her operasyon risk taşır. Sağlıklı kilo vermeyi tercih etmek, risklerden ve masraflı yollara girmekten daha iyi bir tercih olacaktır.

Hızla kilo vermeyi sağlayan acil diyetlerin zararlarından bir diğeri de, verilen kiloların fazlasıyla geriye gelmesidir. Kişi verdiği kilolarla tekrar şişmanladığında, zayıflamaya olan inancını kaybeder ve bu da ruhsal çöküntüye neden olmaktadır. Günümüzde sağlıklı kilo vermek için tam teşekküllü klinikler bulunmaktadır. Adını doğru örneklerle duyurmuş sağlıklı beslenme uzmanları, kliniklerinde mutlaka bir psikolog da bulundurmaktadır. Kilo almanın ve kilo verememenin nedenlerinden biri de ruhsal çöküntülerdir. Ağır duygusal travmalar, kişinin kortizon hormonu salgılamasını tetiklemektedir. Depresyon, metabolizma hızını yavaşlatmaktadır. Kilo vermeye karar veren kişi, sağlıklı beslenme kliniklerinden profesyonel yardım alarak, hem psikolojik nedenlerin, hem de kan testleriyle ortaya çıkabilecek, kilo vermeye engel sebeplerin olup olmadığının araştırılmasına izin vermelidir. Yaşamak için, doğru kiloda olmak önemlidir. Şok diyetler çözüm değildir. Geçici bir reaksiyonla kilo kaybı gerçekleşmektedir. Lakin bu kilo kaybının içinde yağın yeri ya yoktur ya da çok azdır. Hızlı kilo vermek, vücutta su ve kas kaybına yol açmaktadır.

Yaşam Sürenizi Uzatmak İçin;

  • Bol su için
  • Her gün on bin adım atın
  • Hazır ve ambalajlı gıdalar, gazlı içecekler tüketmeyin
  • Her besin öğesinden,  öğünlerinizde bulundurun
  • Organik gıdalar tüketin
  • Yeterince güneşlenin
  • Yeterince denizde yüzün
  • Her gün sekiz saat uyuyun ve bu sürenin 23:00/02:00 saatleri arasında olmasına özen gösterin
  • En az ayda bir kez tüm vücuda uzmanlık belgesi olan biri tarafından masaj yaptırın

Gülümseyin

 
Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 4481     Toplam Ürün : 2323     Toplam Hastane ve Tıp Merkezi : 315     Toplam CV : 157     Toplam İlan : 1
 
MEDICAL REHBERİ

Medikal Firmaları ve Medikal Ürünler

copyright © medicalrehberi.com