Medikal Firmaları
Loading
  • Firma Üye Girişi  alt menü ikon
  • |
  • Personel Üye Girişi  alt menü ikon

Bilgilendirme


15.05.2014 tarihli 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım yönetmeliği gereğince medikal ürünlerin internet üzerinden satışı yasaklanmıştır. Medical Rehberi üzerinde medikal ürün satışı yapılmamaktadır. Medical Rehberi'nde bulunan medikal ürünler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Vitrin Ürünler
Protez Tırnak Nedir? Kimlere Uygulanabilir? Kimlere Uygulanamaz?
Protez Tırnak Nedir? Kimlere Uygulanabilir? Kimlere Uygulanamaz?

Protez tırnak, tırnakları çabuk kırılan, tırnaklarına şekil verilemeyen ve tırnakları geç uzayanlar için jel veya akrilik teknolojisi ürünleri ile tırnaklara kusursuz bir görünüm kazandıran tırnak kaplama tekniğidir. Protez tırnağı takma tırnaktan ayıran en önemli özelliği uzun süre dayanıklı ve kullanışlı olmasıdır. Doğal tırnağın yapısını asla incitmez,  zarar vermez. Üstelik doğal tırnaktan 2 kat kalın ve 80 kat dayanıklıdırlar. Bu işlem 120 dakika sürer ve ayda bir mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir.  Doğal görünümü sayesinde asla gerçeğinden ayırt edilemezler ve takma tırnaklar gibi tırnaklarınızın üzerinde yabancılık hissi oluşturmazlar.  

Protez tırnak uygulaması jel, dipping ve akrilik uygulamalar olarak üç guruba ayrılır:

Jel Tırnak

Uygulanılan bu yöntem en çok kullanılan ve en dayanıklı yöntemlerden bir tanesidir.  Tırnağa jelimsi bir sıvı uygulanır. Bu jel üç kademe olarak uygulanır. İlk olarak tırnağa sürülen jel tırnağı sabitlemek için kullanılır. İkinci olarak da kıvamlı bir jel uygulanır.  Bu jelde tırnağa şekil verilmesine yardımcı oluyor. Son kullanılan jelle tırnağa son şekli verilir ve bu uygulanan son jel sayesinde tırnak ışıl ışıl görünür.

Akrik Tırnak

Özel bir sıvı ve toz ile yapılan bir uygulamadır. Bu uygulanan yöntem çok doğal görünmemektedir. Tırnağı ucuna plastik bir tırnak yerleştirilir ve özel yapılan karışımı ile tırnağın kalan kısmı doldurulur.

Dipping  Tırnak

Bu uygulamada tıpkı akrilik tırnak uygulaması gibi uygulanır. Tek farkı kokusuz olmasıdır. Bu yöntemle yapılan tırnaklar oldukça mat görünmektedir.

56d6cd7a9a1a4protez_tirnak_icerik

Kimler Protez Tırnak Yaptırabilir?

Dikiş ve müzik gibi tırnaklarını yoğun olarak kullananlar,

Tırnaklarını uzatmaya vakti olmayan yoğun çalışan iş kadınları,

Tırnakları çabuk kırılan ve uzamayan kadınlar,

Tırnak yeme problemi olup kendilerine hâkim olamayan bayanlar,

Yanlış oje kullanımından dolayı tırnakları zarar görüp sararan bayanlar,

Kısa sürelerde manikür yaptırmayı isteyip buna zamanı olmayan bayanlar,

Sık sık oje rengi değiştirmek ve sürekli oje kullanmak zorunda kalan sahne sanatçıları.

Gördüğünüz gibi protez tırnak uygulaması bazı sorunlar yaşayan ve daha güzel görünmek isteyen bayanların tercihleri arasında. Aylık bakımları düzenli olarak yapıldığı taktirde güzel ve bakımlı görünmek isteyen bütün bayanlar protez tırnak tekniğini kullanabilir. Peki hangi şartlarda protez tırnak kullanmak sakıncalıdır.

Kimler Protez Tırnak Yaptıramaz?

Tırnaklarında veya ellerinde mantar gibi zührevi hastalıkları olan kişiler bu işlemi yaptıramazlar. Ancak tedavi edildikten sonra bu işlemi yaptırabilirler. Ellerinde sedef hastalığı olan bayanlar doktor izni olmadan bu işlemi yaptırmamalıdırlar.

Protez Tırnak Nasıl Çıkartılır?

Evde protez tırnak çıkarmak oldukça zordur. Bunun için kullanılan özel sıvılar vardır. Eğer bu işlemi evde kendiniz uygulamaya kalkarsanız tırnak yüzeyinizin soyulmasına ve tırnaklarınızda kalıcı hasarlar kalmasına sebep olabilirsiniz. Yaptırdığınız yerden bu konuyla ilgili mutlaka yardım almalısınız. Bu uygulamadan sonra tırnaklarınızda oluşan incelme kalıcı bir sorun değildir. Tırnaklarınız belli bir müddet sonra eski haline gelecektir.

Protez tırnak yaptırırken sağlık bakanlı tarafından onaylı uygun sağlık kuruluşlarını tercih ederseniz herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşmasınız.

 
Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 4481     Toplam Ürün : 2323     Toplam Hastane ve Tıp Merkezi : 315     Toplam CV : 157     Toplam İlan : 1
 
MEDICAL REHBERİ

Medikal Firmaları ve Medikal Ürünler

copyright © medicalrehberi.com