Medikal Firmaları
Loading
  • Firma Üye Girişi  alt menü ikon
  • |
  • Personel Üye Girişi  alt menü ikon

Bilgilendirme


15.05.2014 tarihli 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım yönetmeliği gereğince medikal ürünlerin internet üzerinden satışı yasaklanmıştır. Medical Rehberi üzerinde medikal ürün satışı yapılmamaktadır. Medical Rehberi'nde bulunan medikal ürünler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Vitrin Ürünler
Diyet Kalp Sağlığını Bozar Mı?
Diyet Kalp Sağlığını Bozar Mı?

Yaz ayları geldiğinde diyet telaşı da başlamaktadır. Yaz aylarına tatilde özellikle de bayanlar fit bir vücutla girmek isterler. Bunun için de her gördükleri diyete sarılmayı düşünürler. Özellikle de hızlı kilo verdiren diyetler onların en çok ilgilendikleri diyetler arasına girer. Ancak diyet kalp sağlığını bozar mı diye sorulduğunda ise sadece kalp sağlığını değil vücudun bütün dengesini de bozacağı bir gerçektir.

Diyetlerde uzun süren açlıklar ve özellikle de tek tip besinlerin alındığı diyetlerle birlikte kış aylarında hareketsiz kalan vücutların diyetlerle birlikte önerilen egzersiz ile tanışması da vücut kimyasını bozacak türden olabilmektedir. Hızlı ve birden kilo vermek amacıyla yapılan bu diyetler çerçevesinde kalp sağlığı da olumsuz olarak etkilenecektir. Uzmanlar ise sağlığınızı tehlikeye atmadan zayıflamanın en önemli kuralının haftada yarım kilo ile bir kilo arasında verilen kilo olduğunu söylemektedirler. Bunun üzerinde verilen kilolar her türlü rahatsızlığı yanında getirmektedir. Diyet kalp sağlığını bozar mı dendiğinde kalp sağlığını zorlayan diyetlere yönelmemek gerektiği mutlaka bilinmelidir. Bununla birlikte hızlı kilo verdiren diyetlerin zararları şöyle sıralanabilir.

  • Uzun süreli açlık kan şekerini ve tansiyonu etkilemektedir.
  • Sok diyetten sonra hızla alınan kilo diyabet riskini beraberinde getirir.
  • Ani kilo vermek kalp krizi riskini artırmaktadır.
  • Protein diyetleri kolesterol dengesini etkiler.
  • Spora ani olarak yüklenildiğinde kalp krizi riski artar.

Kalp Sağlığını Koruyarak Diyet Yapmak

Diyet kalp sağlığını bozar mı diye sorulduğunda sok diyetlerden kaçınarak bundan korunabileceğinizi söylemek gerekir. Çok hızlı kilo alıp verme şeker ve kolesterol metabolizmasında dalgalanmaya neden olabilmektedir. Bu durumda şeker hastalığı ve kalp krizi riskleri de ortaya çıkabilir. Bunun yerine uzun sürelerde kilo vermeyi hedeflemek en güzel diyet yapma şeklidir. Sağlıklı diyette en önemli olan kurallardan birisinin de hızlı kilo vermek yerine yavaş ve düzenli kilo vermek olduğunu bilmek gerekmektedir. Eğer bir diyet programı düşünüyorsanız haftada en çok bir kilo olmak üzere ayda dört kilo vermeyi amaçlamalısınız. Alda dört kilodan fazla kilo verdirmeyi vaat eden diyetlerden uzak durmanız önemle önerilmektedir. Unutulmamalıdır ki hızlı verilen kilolar tekrar hızlı bir şekilde geri alınabilmektedir. Diyet programı uygulayacaksanız bununla birlikte beslenme alışkanlıklarında da kalıcı değişiklikler yapmak gerekir. Yenen yemek miktarını azaltmak yerine bu yemeğin kalorisini göz önüne alarak bunun düşürülmesi akıllıca bir hareket olacaktır. Öğünlerdeki protein ve korbonhidrat değerlerini de dengede tutmakta yarar bulunmaktadır.

57057dd2778badiyet_kalp_sagligini_bozar_mi_icerik

Bu yeme alışkanlığını ömür boyu sürdürmeyi hedeflerseniz doğru bir beslenme türüne de adım atmış olursunuz. Diyet kalp sağlığını bozar mı sorusundan önce yapılması gereken egzersiz en önemli faaliyet olmalıdır. Egzersiz yaz, kış devamlı yapılması gereken hareketler bütünüdür. Egzersiz yapmak denildiğinde ise çok karışık egzersiz yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Günde kırk veya kırk beş dakikalık bir yürüyüş ile bunu haftada dört beş defa tekrar atmak sağlığınızı korumanın yanında vücudunuza da önemli bir direnç verecektir. Kalp ve damar sağlığı için fazla bir spora gerek olmadığını da uzmanlar söylemektedir. Ancak spor yapmak istiyorsanız mutlaka bundan önce doktor kontrolünden geçmekte yarar bulunmaktadır. yapacağınız sporun ölçüsünü size doktorunuz tavsiye edebilecektir. Böylece spor sırasında karşılaşacağınız risklerden de kurtulmuş olursunuz. Diyet kalp sağlığını bozar mı sorusu ile birlikte Akdeniz diyetini uygulamak sağlıklı bir yaşam için en iyi diyet olarak görülmektedir. Meyve, sebze, balık, kuru baklagiller ve zeytinyağı kullanımının bulunduğu bu diyet ile kırmızı et tüketimini de en aza indirmektedir. Bu diyet hem lezzetli yiyecekler yemenin yanında sürdürülebilir bir diyettir.

 
Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 4481     Toplam Ürün : 2323     Toplam Hastane ve Tıp Merkezi : 315     Toplam CV : 157     Toplam İlan : 1
 
MEDICAL REHBERİ

Medikal Firmaları ve Medikal Ürünler

copyright © medicalrehberi.com