Medikal Firmaları
Loading
  • Firma Üye Girişi  alt menü ikon
  • |
  • Personel Üye Girişi  alt menü ikon

Bilgilendirme


15.05.2014 tarihli 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım yönetmeliği gereğince medikal ürünlerin internet üzerinden satışı yasaklanmıştır. Medical Rehberi üzerinde medikal ürün satışı yapılmamaktadır. Medical Rehberi'nde bulunan medikal ürünler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Vitrin Ürünler
Hamilelik Dönemi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
Hamilelik Dönemi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Hamilelik dönemi anne ve baba adayları için zor ve keyifli bir süreçtir. Anne adayında bir çok değişiklik meydana gelmektedir. Gebeliğin ilk üç ayında anne adayında ki en belirgin değişim duygusal iniş çıkışlardır. Hormon dengesinin değişmesi ile birlikte anne adayında duygusallık ve ağlama krizleri gözlenir. Bu dönemde östrojen hormonu salgılanır. Bu hormon ile birlikte anne adayı bütün kokulara karşı duyarlı bir hale gelmiştir.

Bu 3 aylık dönemde bebeğe embriyo ismi verilmektedir. Bu dönemde bir çok organı oluşur ve gelişmeye başlar. Genellikle 7. haftadan itibaren anne adayı bebeğin kalp atışını ultrason cihazı yardımı ile duyabilmektedir. İlk 3 aylık dönem gebeliğin en hassas ve dikkat isteyen dönemidir. Embriyo bu aylarda düşük riski taşımaktadır. Bu dönem sona erdikten sonra embriyo fetus ismini almaktadır. Riskli dönem atlatıldıktan sonra annede meydana  gelen kusma ve bulantı şikayetleri azalacaktır. İstisna olarak bazı anne adaylarında 5. aya kadar bulantılar devam edebilmektedir. Bazı adaylar da ise hiç bir zaman bulantı ve kusma görülmemektedir.

56d6d5bc89bfahamilelik_donemi_ile_ilgili_bilinmesi_gerekenler_icerik

Artık anne adayının kan seviyesi yüzde elli miktarında artış gösterdi. Kan miktarının artması bir çok hamilenin yüzüne yansımaktadır ve kırmızı yanakları olmaktadır. Anne adayı kilo almayı hızlandırmıştır. Bebek ise 3 aylık dönemin sonunda 8-9 gram ağırlığındadır. Anne adaylarının hamilelik süresince en fazla 12 ila 15 kilo arasında almaları beklenmektedir. Bu alınan kilonun 4 kilograma yakını bebek 1 kilogramı kesenin içerisinde ki su ve 700 gramı da süttür.

3 aydan sonraki dönemde 16. haftaya yakın bebeğin cinsiyetini öğrenmek artık mümkündür.  Aslında bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren cinsiyeti bellidir fakat bunu en erken 14. haftada görebiliriz. Yanılma payı da vardır.Bebeğin cinsiyeti kız olarak görülüyor ise testislerini saklama ihtimali olduğu için kesin bir sonuç 20. hafta da belli olacaktır. Gebeliğin son 3 aylık dönemi de ilk 3 aylık dönem kadar önem taşımaktadır. Erken doğum gibi risklere karşı anne adayları çok dikkatli olmalıdır. Son üç aylık dönemde bebek anne karnında hareketlenmiş ve 1,5 kilogramın üzerindedir. En hızlı kilo aldığı dönemindedir. Normal bir doğum için doktorunuz bu aylarda sizi bilgilendirecektir.

Kolay bir doğum için sigara ve alkolden uzak durmalısınız. Normal doğum yapmaya bir engeliniz yok ise sezeryan doğum tercih edilmemelidir. Bu hem fazla kilolarınızı atmanızı geciktirecek hem de loğusalık döneminiz de dikişlerinizden dolayı sizi zorlayacaktır. Yapılan araştırmalara göre normal doğum yapan annelerin süt miktarının daha fazla olduğu görülmüştür.

 
Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 4481     Toplam Ürün : 2323     Toplam Hastane ve Tıp Merkezi : 315     Toplam CV : 157     Toplam İlan : 1
 
MEDICAL REHBERİ

Medikal Firmaları ve Medikal Ürünler

copyright © medicalrehberi.com